Workshop - Beter Specificeren en Testen met NLP

Datum: Op aanvraag
Locatie: Almere centrum of in-company

Deze workshop is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij het inwinnen en schrijven van requirements of testspecificaties en die zijn vaardigheden op dit gebied wil verbeteren. Niemand zal ontkennen dat dit belangrijke activiteiten zijn voor ieder project. Of je nu een traditioneel (waterval) softwareproject neemt of een modern iteratief / agile softwareproject of ieder willekeurig ander project, altijd is het zaak goed te weten wat er gemaakt moet worden en te controleren of dat ook daadwerkelijk goed is gedaan. In essentie komt het neer op goed en effectief communiceren, zowel mondeling, elektronisch als op papier. En dat dit nog wel eens mis gaat is af te lezen aan het aantal projecten dat jaarlijks in de problemen komt.

Veel cursussen en boeken gaan over welke technieken je kunt gebruiken om testspecificaties en requirements vast te leggen en over welk proces je kunt volgen om dit goed te kunnen doen. Hoewel dit niet verkeerd is, gaat het echter zelden of nooit over de cruciale onderliggende mechanismen: de kracht en de werking van taal, taalgebruik en de werking van het brein. Dat inzicht maakt dat het veel eenvoudiger wordt om beter informatie in te winnen, helderder te specificeren, sneller overeenstemming te bereiken en misverstanden te voorkomen.

Tijdens deze workshop leer je:

  • Hoe het brein omgaat met taal
  • Welke taalpatronen er zijn voor het beter formuleren van goede vragen
  • Welke taalpatronen er zijn voor meer precies schrijven
  • Welke taalpatronen een bron zijn voor verkeerde interpretaties
  • Hoe je sneller op de dezelfde golflengte komt met gebruikers, materiedeskundigen en andere belanghebbenden

Het lijkt wellicht niet veel stof, maar het is een heel vol programma, temeer omdat we vooral met elkaar aan de slag gaan om het geleerde meteen in de praktijk toe te passen.

Alle deelnemers ontvangen een compact naslagwerk zodat je de informatie nog eens op je gemak kunt teruglezen. Wanneer je mee wilt doen, schrijf je dan meteen in met het onderstaande formulier. Daarmee verzeker je jezelf van een plaats, want de meeste workshops zijn ruim van tevoren uitverkocht. En je helpt mij enorm om alles logistiek op tijd in orde te hebben. Inschrijven is 100% veilig want je kunt altijd tot 24 uur voor aanvang per email kosteloos annuleren. Na je inschrijving krijg je een bevestiging per email en ontvang je de factuur per post. Het tarief voor de workshop is € 255,- per persoon, exclusief BTW.

Inschrijfformulier workshop Beter Specificeren en Testen met NLP

 

News

The online article "From Business to IT System" is now available in english.

 

Empulsys is an IBM Business Partner that provides IBM product resale, services and trainings for the Rational brand in the Benelux.