Workshop - Mastering Use Case Modeling

Datum: Op aanvraag
Locatie: Rue du Téris, 45  4100 Seraing (België) -of- op firma

Deze workshop is voor iedereen die al enige ervaring heeft opgedaan met use cases en die zijn vaardigheid op een hoger niveau wil brengen. Als je al met use cases hebt gewerkt, dan vermoed ik dat je inmiddels goede en slechte voorbeelden hebt gezien. En ik denk ook dat je al weet hoe moeilijk het kan lijken om modellen en beschrijvingen correct te krijgen zonder in te boeten aan helderheid en overzicht. Toch is het maken van heldere use case beschrijvingen en use case modellen eenvoudiger is dan het soms lijkt.

Er is heel veel kennis beschikbaar over use cases. Maar in mijn praktijk zie ik vaak dat de use case techniek verkeerd wordt toegepast, met grote problemen tot gevolg. In mijn visie komt dit vooral doordat niet wordt vastgehouden aan de oorspronkelijke concepten. Ik heb tal van bedrijven weer op weg kunnen helpen door terug te gaan naar de oorspronkelijke concepten en door het doelgericht en simpel te houden. Fris daarom met deze workshop je kennis op zodat je leert hoe het écht goed kan.

Tijdens deze workshop krijg je veel tips en trucs om je use cases leesbaar en overzichtelijk te maken en die je direct in de praktijk kunt toepassen. Verder worden vragen beantwoord als welke technieken zijn er om complexe situaties helder te beschrijven? Of hoe kan ik een complex use case model vereenvoudigen?

Tijdens deze workshop leer je:

  • Hoe je tot een helder use case model komt
  • Hoe je use case beschrijvingen kunt vereenvoudigen en consistent kunt maken met behulp van een glossary (termenlijst) en een domein model
  • Wat extension points zijn en hoe je ze kunt gebruiken om use case beschrijvingen nauwkeuriger en beter onderhoudbaar te maken
  • Welke slimme relaties tussen use cases mogelijk zijn en wanneer je ze toepast
  • Hoe je business rules kunt gebruiken in combinatie met de use cases om de leesbaarheid en de consistentie te verbeteren

Het is een volle dag met veel oefening, praktische voorbeelden en tips uit de praktijk.

Alle deelnemers ontvangen een compact naslagwerk zodat je de informatie nog eens op je gemak kunt teruglezen. Wanneer je mee wilt doen, schrijf je dan meteen in met het onderstaande formulier. Daarmee verzeker jezelf van een plaats want de meeste workshops zijn ruim van tevoren uitverkocht. En je helpt mij enorm om alles logistiek op tijd in orde te hebben. Inschrijven is 100% veilig want je kunt altijd tot 24 uur voor aanvang per email kosteloos annuleren. Na je inschrijving krijg je een bevestiging per email en wordt de factuur toegestuurd per post. Het tarief voor de workshop is à € 255,- per persoon, exclusief BTW.

Inschrijfformulier workshop Masterclass Use Case Modeling

Inschrijven voor deze workshop is mogelijk tot uiterlijk maandag 22 februari.

 

News

The online article "From Business to IT System" is now available in english.

 

Empulsys is an IBM Business Partner that provides IBM product resale, services and trainings for the Rational brand in the Benelux.