Workshop - Beginnen met Use Cases

Datum: Op aanvraag
Locatie: Almere centrum of in-company

Deze workshop is voor iedereen die aan de slag wil gaan met use cases en behoefte heeft aan een praktische inleiding. Use cases zijn de meest gebruikte techniek voor het vastleggen van functionele eisen aan softwaresystemen. Een goed use case model geeft daarbij allereerst een eenvoudig en overzichtelijk beeld van wat een systeem allemaal kan. Maar het is goed te beseffen dat een use case model een veel breder toepassingsgebied heeft. Zo vormt het ook de basis voor onder meer projectplanning, ontwerp, testen, verwachtings- en scope-management.

Er is heel veel kennis beschikbaar over use cases. Echter, in mijn praktijk zie ik vaak dat de use case techniek verkeerd wordt toegepast, met grote problemen tot gevolg. In mijn visie komt dit vooral doordat niet wordt vastgehouden aan de oorspronkelijke concepten. Ik heb tal van bedrijven weer op weg kunnen helpen door terug te gaan naar deze oorspronkelijke concepten en door het doelgericht en simpel te houden.

In deze workshop zal ik je de finesses van de use case techniek bijbrengen, zodat je de volle kracht ervan effectief kunt toepassen in je projecten. Voorkennis van use cases is niet nodig, maar ook geen bezwaar.

In deze workshop ga je praktisch aan de slag met het opzetten van een use case model en het schrijven van een use case. Tijdens de workshop worden dan gaandeweg een tal van vragen beantwoord. Wat is bijvoorbeeld een use case en wat kun je er allemaal mee? En hoe kom je aan een use case model en waar moet een goed use case model aan voldoen? Of welke technieken heb je om use case modellen helder en overzichtelijk te maken?

Tijdens de workshop leer je:

  • Hoe je actoren kunt identificeren
  • Hoe je use cases kunt identificeren
  • Hoe je een helder use case model kunt opstellen
  • Hoe je een use case tekstueel kunt schetsen om snel gevoel te krijgen voor de inhoud, de omvang en de complexiteit
  • Hoe je use case specificaties kunt verfijnen met uitzonderingssituaties

Het is een volle dag met veel oefening, praktische voorbeelden en tips uit de praktijk.

Alle deelnemers ontvangen een compact naslagwerk zodat je de informatie nog eens op je gemak kunt teruglezen. Wanneer je mee wilt doen, schrijf je dan meteen in met het onderstaande formulier. Daarmee verzeker jezelf van een plaats want de meeste workshops zijn ruim van tevoren uitverkocht. En je helpt mij enorm om alles logistiek op tijd in orde te hebben. Inschrijven is 100% veilig want je kunt altijd tot 24 uur voor aanvang per email kosteloos annuleren. Na je inschrijving krijg je een bevestiging per email en wordt de factuur toegestuurd per post. Het tarief voor de workshop is à € 255,- per persoon, exclusief BTW.

Inschrijfformulier workshop Beginnen met Use Cases

 

News

The online article "From Business to IT System" is now available in english.

 

Empulsys is an IBM Business Partner that provides IBM product resale, services and trainings for the Rational brand in the Benelux.